Linda Forsberg

Du har en lång karriär som fotbollsspelare i landslaget och 4,5 års juridikstudier bakom dig. Och du är bara 26 år. Hur har du burit dig åt?

Jag har med mig hemifrån att det är viktigt att lära sig och jag har alltid tyckt att kunskap är roligt. Så varför skulle man inte kunna bli bra på två saker på en gång? Visst var det en tuff kombination att vara elitidrottare och att plugga samtidigt, men både fotbollen och juridiken var ju något jag ville hålla på med. Det handlar om att bestämma sig och att sedan prioritera och fokusera när tid ges. Jag pluggade mellan träningspassen och när jag var ute och reste med landslaget. Uppsatsen skrev jag i Malmö, eftersom jag spelade där. Fotbollen var otroligt rolig och skolan var väldigt viktig för mig. Jag tror att jag blev bättre både som spelare och jurist av att ha två karriärer på gång samtidigt.

Har du någon nytta av dina erfarenheter från fotbollen i ditt arbete som jurist?

Jag är en tävlingsmänniska och har spelat fotboll sedan jag var sju år. Det har gjort mig målinriktad och medveten om att lärandet tar sin tid, det är en process. Man ska ha fallenhet för det man håller på med och tycka att det är roligt, men samtidig vilja arbeta hårt för det. Jag vill bli advokat, men först vill jag skaffa mig en bred kunskapsbakgrund, precis som jag gjorde som elitidrottare. Tyvärr har upprepade knäskador satt stopp för fotbollen. Det har varit ett sorgearbete att ge upp något som jag älskar, men det har också lärt mig vad som är viktigt i livet. Det finns ett värde i att fokusera på en sak och ge det allt man har.

Hur kommer det sig att det blev Glimstedt i Malmö?

I mitt första jobb efter examen var jag ensam jurist i en fastighetskoncern. Jag lärde mig mycket, men kände så småningom att det var dags att byta för att utvecklas. Förutsättningarna för det är bättre på en advokatbyrå, så jag satt en kväll och tittade runt på nätet. Jag fastnade för helheten hos Glimstedt och skickade in en intresseanmälan. Just då behövde de en biträdande jurist och ville träffa mig. Jag fick jobbet och en ny, häftig utmaning. Jag gillar verkligen arbetet på Glimstedt och det är väldigt inspirerande och lärorikt att få arbeta med erfarna advokater.

Linda-Forsberg