Caroline arbetar som advokat på Glimstedts Stockholmskontor

Caroline har varit på Glimstedt sedan 2013. Hon drivs av möjligheten till personlig utveckling och att få vara en del av stora projekt. Här svarar hon på några frågor om karriär – med fokus på allt från utmaningar till tips.

Till att börja med – beskriv hur en vanlig dag på Glimstedt kan se ut?

Alla dagar ser lite olika ut, men oftast har man möten eller kontakter på annat sätt med klienter och/eller motpartsombud. Jag jobbar mestadels med olika typer av avtal, såsom ex. aktieöverlåtelseavtal, aktieägaravtal och andra typer av kommersiella avtal, men det är även vanligt förekommande med andra typer av ärenden inom det affärsjuridiska området.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Jag tycker att det roligaste är att man får träffa många drivande och inspirerande människor och att man får inblick i flera olika bolags verksamheter. Det är ett väldigt varierande arbete på det sättet att man måste anpassa sig till de situationer som klienterna befinner sig i.

Utöver det har vi en hel del aktiviteter där man får lära känna sina kollegor även utanför kontoret. Det är allt ifrån konferenser och kurser till lite mer avslappnade aktiviteter såsom resor, middagar och nu senast har vi även börjat springa ihop ett par gånger i veckan.

Och om vi vänder på det – vad är den största utmaningen?

En utmaning är att man aldrig blir fullärd. Du ställs ständigt inför nya frågeställningar och problem som man ska lösa på bästa sätt för klienten. Man måste även kunna vara flexibel med sina arbetstider då ens planering är beroende av klienternas behov, vilket tidvis kan innebära korta deadlines och mycket jobb.

Och avslutningsvis – berätta om ditt bästa tips för en karriär på Glimstedt?

Ett sätt att komma in på Glimstedt är genom uppsatspraktik när man är student, vilket ger en möjlighet att få en känsla av hur det är att arbeta på byrå samt vilken inriktning som passar en bäst.

Var också öppen för att prova olika saker. Det är lätt hänt att man har en uppfattning om något innan man testat det. Det mesta är dock mycket roligare i praktiken. När jag pluggade fick jag t.ex. höra flera gånger att man skulle undvika att jobba med M&A eftersom det bara innebar att man skulle behöva jobba dygnet runt. Men redan efter ca ett år på Glimstedt så bad jag om att få jobba med det eftersom det var vad jag tyckte var roligast.