Caroline och Alexander arbetar som advokater på Glimstedts Stockholmskontor.

Caroline och Alexander har arbetat på Glimstedt sedan 2013. De båda drivs av möjligheten till personlig utveckling och triggas av advokatfirmans uppmuntran till att tidigt ta stort ansvar och bli en del av betydande projekt. Här svarar de på fem frågor om karriär – med fokus på allt från utmaningar till udda meriter.

Till att börja med – beskriv hur en vanlig dag på Glimstedt kan se ut?

   Caroline: Det ser olika ut, men innebär oftast möten eller mailkontakt med klienter och motpartsombud, samt jobbar med olika typer av avtal. På lunchen brukar vi gå ut eller äta på kontoret och ibland går vi och tränar tillsammans.

   Alexander: Jag skulle säga att det inte finns några vanliga dagar på Glimstedt. Vi har en hög tillströmning av varierande ärenden och som advokat här vet man aldrig vad nästa dag kommer att erbjuda. Det är just det som gör jobbet så spännande.

Vad är det roligaste med ert jobb?

   Alexander: Advokatfirmans fokus är att göra nytta för våra klienters verksamheter. Och det är naturligtvis alltid tillfredsställande när de uppskattar vad vi gör och fortsätter att anlita oss. Sedan har vi bra fart på firman – och väldigt roligt på våra fredagsafterworks.

   Caroline: Jag tycker att det roligaste är att man får träffa många drivande och inspirerande människor och att man får inblick i flera olika bolags verksamheter. Det är ett väldigt varierande arbete på det sättet att man måste anpassa sig till de situationer som klienterna befinner sig i. Utöver det har vi bra stämning på kontoret och en hel del sociala aktiviteter där man får lär känna varandra även utanför kontoret. 

Och om vi vänder på det – vad är den största utmaningen?

   Alexander: Det är utmanande, men samtidigt roligt att tänka utanför boxen. Att inte endast stirra sig blind på vad klienten säger att den vill göra, utan också tänka flera steg framåt och ta reda på vilket alternativt som faktiskt är det bästa.    Caroline: En utmaning är att man aldrig blir fullärd. Du ställs ständigt inför nya frågeställningar och problem. Man måste även kunna vara flexibel med sina arbetstider då ens planering är beroende av klienternas behov, vilket tidvis kan innebära korta deadlines och mycket jobb.

Förutom att ni är en del av en av Sveriges största advokatbyråer – har ni någon spännande och udda merit att dela med er av?

   Caroline: Jag gillar att göra eget godis – särskilt chokladpraliner.

   Alexander: Vårt Glimstedtlag vann Advokat SM i fotboll 2016. Det framstår som udda för många som känner mig då de vet att jag inte är någon vidare fotbollstalang. 

Och avslutningsvis – berätta om era bästa tips för en karriär på Glimstedt?

   Caroline: Var öppen för att prova olika saker. Det är lätt hänt att man har en uppfattning om något innan man testat. Det mesta är mycket roligare i praktiken.

   Alexander: Många av mina kollegor har börjat sin resa hos oss genom uppsatspraktik, vilket ger en fot in i branschen samtidigt som man får en känsla för vilken inriktning inom affärsjuridiken som passar en bäst.