Praktik & student

Praktik

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 250 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med stort fokus på affärsjuridik. Våra klienter är i allt väsentligt stora och medelstora svenska och internationella bolag, ägarledda bolag samt privatpersoner.

Våra kontor i Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun erbjuder praktik för dig som vill kombinera dina studier med praktik hos oss.

UPPSATSPRAKTIK – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra kontor i Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro och Falun. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

APS, APU & PJU – Läser du Arbetsplatsanknutna Studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete 15 hp. eller Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8 – 16 veckor. Sista ansökningsdag och vilka kontor som erbjuder platser är samma som för uppsatspraktik, se ovan.

SOMMARNOTARIE – Vi erbjuder sommarnotarietjänster på våra kontor i Jönköping och Falun. För att vara aktuell som sommarnotarie ska du vara på termin sex eller senare. Sommarnotarietjänster tillsätts löpande, men vi ser gärna att ansökan inkommit senast den 28 februari.

UPPGIFTER & ANSÖKAN

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal ingår. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, såväl för klienter som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan ska innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

 • GÖTEBORG
  Göteborgskontoret arbetar med affärsjuridik inom fem affärsområden: Fastighet, Corporate commercial, Kommersiella tvister, Offentliga affärer och Finansiell kris & risk.
  Ansökningshandlingar skickas enbart in via hemsidan (Teamtailor). Vid frågor ring Sabine Söndergaard på 031-710 40 04.
 • VÄXJÖ
  Växjökontoret arbetar bland annat med affärs- och humanjuridik samt obestånd.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Johan Bäckström, johan.backstrom@glimstedt.se eller Fredrik Sund, fredrik.sund@glimstedt.se. Vid frågor ring Johan eller Fredrik på 0470-70 02 72.
 • JÖNKÖPING
  Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Ambjörn Essén, ambjorn.essen@glimstedt.se. Vid frågor ring Ambjörn på 036-30 67 34.
 • ÖREBRO
  Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för affärsjuridik, insolvensrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Janette Stjernström, janette.stjernstrom@glimstedt.se. Vid frågor ring Janette på 019-16 65 87.
 • FALUN
  Falukontoret arbetar bland annat med affärs- och humanjuridik, fastighetsrätt, skatterätt samt obestånd.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Marcus Lundell, marcus.lundell@glimstedt.se. Vid frågor ring Marcus på 023-481 00.