Praktik

Advokatfirman Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med 14 kontor i Sverige och tre i Baltikum, tillsammans är vi fler än 250 medarbetare. Samtidigt som vi har en unik geografisk bredd kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka och många juridiska arbetsområden att välja emellan. Vi är en fullservicebyrå med stort fokus på affärsjuridik. Våra klienter är i allt väsentligt stora och medelstora svenska och internationella bolag, ägarledda bolag samt privatpersoner.

Våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro, Falun, Norrköping och Linköping erbjuder praktik för dig som vill kombinera dina studier med praktik hos oss.

UPPSATSPRAKTIK – Ska du skriva examensarbete om 30 hp. kan du kombinera ditt uppsatsskrivande med tio veckors praktik på något av våra kontor i Stockholm, Göteborg, Växjö, Jönköping, Örebro, Falun, Norrköping och Linköping. Praktikplatserna tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT). Uppsatspraktiken är oavlönad och ska ingå i din utbildning.

APS, APU & PJU – Läser du Arbetsplatsanknutna Studier 15 hp., Arbetsplatsanknutet Utredningsarbete 15 hp. eller Praktik med juridiskt utredningsarbete 15/30 hp. så erbjuder vi praktik under 8 – 16 veckor. Sista ansökningsdag och vilka kontor som erbjuder platser är samma som för uppsatspraktik, se ovan.

SOMMARNOTARIE – Vi erbjuder sommarnotarietjänster på våra kontor i Jönköping, Falun och Göteborg. För att vara aktuell som sommarnotarie ska du vara på termin sex eller senare. Sommarnotarietjänster tillsätts löpande, men vi ser gärna att ansökan inkommit senast 28 februari.

TRAINEE – Vårt kontor i Falun erbjuder traineeplats under längre perioder. Traineeplatser tillsätts löpande, men vi ser gärna att din ansökan inkommit senast den 15 november (för VT) och den 15 april (för HT).

UPPGIFTER & ANSÖKAN

Som praktikant hos Glimstedt kommer du att bistå byråns advokater och biträdande jurister med diverse juridiska och administrativa ärenden. Huvudsakliga praktikuppgifter är att upprätta rättsutredningar men också uppgifter som att upprätta förslag till skrivelser, brev och avtal. Samtidigt får du tid att skriva på din uppsats.

Som person bör du vara ansvarsfull, kreativ, noggrann, social och – inte minst – se en framtid som framgångsrik affärsjurist. Vi värdesätter initiativtagande och engagemang, både för klienter såväl som för byrån. Vi förutsätter att du har goda betyg och formulerar dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har någon form av anknytning till den stad eller närliggande region du söker dig till samt ett intresse för de områden som respektive kontor arbetar med. Din ansökan bör innefatta personligt brev, CV med referenser, betyg och promemoria eller motsvarande inlämningsuppgift som du författat under din juristutbildning.

 • STOCKHOLM
  Stockholmskontoret arbetar med företagsöverlåtelser, aktiemarknadsjuridik, fastighetsjuridik och finansieringsfrågor.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Jonas Gombrii,  jonas.gombrii@glimstedt.se, eller Andreas Höhling, andreas.hohling@glimstedt.se. Vid frågor ring Jonas på 08-566 119 34 eller Andreas på 08-566 119 13.
 • GÖTEBORG
  Göteborgskontoret arbetar brett med affärsjuridik, inom områdena affärer och ägande, kommersiella tvister, rekonstruktioner och obestånd, fastigheter och transaktioner.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Maria Hansson, maria.hansson@glimstedt.se, Vid frågor ring Jakob Nortoft på 031-710 40 29 eller Anna Gustafsson på 031- 710 40 46.
 • VÄXJÖ
  Växjökontoret arbetar bland annat med affärs- och humanjuridik samt obestånd.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Johan Bäckström, johan.backstrom@glimstedt.se, eller Fredrik Sund, fredrik.sund@glimstedt.se. Vid frågor ring Johan på 0470-70 02 77 eller Fredrik på 0470-70 02 78.
 • JÖNKÖPING
  Jönköpingskontoret arbetar brett med affärsjuridik.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Ambjörn Essén, ambjorn.essen@glimstedt.se. Vid frågor ring Ambjörn på 036-30 67 34.
 • ÖREBRO
  Örebrokontoret arbetar med såväl affärsjuridik som humanjuridik, men är främst intresserade av att ta emot praktikanter med ett särskilt intresse för insolvensrätt, arbetsrätt eller fastighets- och entreprenadrätt.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Janette Stjernström, janette.stjernstrom@glimstedt.se. Vid frågor ring Janette på 019-16 65 87.
 • NORRKÖPING & LINKÖPING
  Kontoren i Norrköping och Linköping arbetar med affärsjuridik och i huvudsak med transaktioner, fastighets- och entreprenadrätt, obestånd samt tvistelösning. Vi har även specialister inom ekonomisk familjerätt.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Birgitta Andersson, birgitta.andersson@glimstedt.se. Vid frågor ring Pernilla Tilly Nors 011-12 92 00.
 • FALUN
  Falukontoret arbetar brett med affärsjuridik.
  Skicka dina ansökningshandlingar till Cecilia Malm, cecilia.malm@glimstedt.se. Vid frågor ring Cecilia på 023-481 00.