Höstens sista praktikanter i Göteborg

Sebastian Biörck har studerat juridik i fyra och ett halvt år på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet med ett halvårs utbyte i Nijmegen i Nederländerna – han är nu inne på sin sista termin. Under de kommande tio veckorna har han uppsatspraktik på Glimstedts Göteborgskontor. Inom juridiken är Sebastian särskilt intresserad av EU-rätt överlag, i synnerhet offentlig upphandling och konkurrens. Med detta sagt är det många områden han tycker är intressanta och som han gärna vill ta sig an.

Sebastian flyttade till västkusten efter att ha gått ur grundskolan i Södertälje. Göteborg är en fantastisk stad som Sebastian trivs väl i, även om han ibland saknar det sörmländska klimatet. Även om pandemin har gjort det svårare att umgås med vänner tycker Sebastian att det fungerar någorlunda fint med digitala medel.

Cecilia Johansson är från Jönköping och flyttade till Göteborg för studierna. Hon är nu inne på sin sista termin och skriver därför för närvarande sitt examensarbete. Cecilia skriver om moms, ett av de områden hon funnit mest intressant under studietiden. Andra områden som Cecilia funnit särskilt intressanta är frågor rörande bolagsrätt och process. På sin fritid brukar Cecilia umgås med vänner, pojkvän och syster som lyckligtvis också flyttat hit. Annars hänger hon mycket i soffan framför en serie eller tar långa promenader med musik i öronen.