Aktiebolagslagen i din ficka

Sedan 2012 har ett par tusen jurister haft aktiebolagslagen i fickan. Men några enkla tryck hittar du snabbt rätt paragraf i Advokatfirman Glimstedts iPhone-app med hela ABL i din iPhone. Appen har nu uppdaterats till gällande rätt per den 1 februari 2016 och andra nya smarta funktioner. Bäst av allt – den är gratis!

Appen har försetts med en sökfunktion som gör det ännu lättare att hitta rätt paragraf eller lagtext.

Hänvisningar till hänvisade paragrafer når du med ett knapptryck och det är möjligt att enkelt och intuitivt bläddra fram och tillbaka mellan avsnitten. Du slipper bläddra fram och tillbaka i lagboken eller scrolla och leta på sida efter sida på nätet.

”Många i branschen använder appen dagligen”

Jonas Gombrii, advokat och delägare på Advokatfirman Glimstedt, har utvecklat appen som ger enkel och direkt tillgång till aktiebolagslagen. Idén kom när Jonas insåg hur opraktiskt och långsamt det var att slå i lagboken eller scrolla på datorn, plus behovet att ha ABL med sig hela tiden.

”Appen är ett utmärkt verktyg för att hitta och läsa i aktiebolagslagen, vilket man ofta behöver som praktiserande affärsjurist. Sökfunktionen är jag särskilt nöjd med, den har efterfrågats av användarna sedan start”, kommenterar Jonas Gombrii.

”Jag har tagit hjälp av Victor Malm, en god vän som är juriststudent och iPhoneprogrammerare till att utveckla denna version. Även juriststudenter använder appen i stor utsträckning. Tillsammans kunde vi tillvarata nyttan för alla som kan tänkas ha behov av appen”.

Fakta:

  • https://appsto.re/se/G56BE.i
  • Appen ger omedelbar och överskådlig tillgång till den svenska aktiebolagslagen, sorterad på kapitel och paragraf.
  • Appen kan användas obegränsat i Flightmode.
  • Den fungerar på både iPhone och iPad, anpassad till iOS9.
  • Sök på ABL i AppStore så kommer den överst
  • Pris: 0 kr

ABL-app6