Cecilia Malm blir ny vd för Glimstedt Dalarna

Cecilia Malm från Falun blir ny vd för Advokatfirman Glimstedt Dalarna i Falun och Ludvika. Hon har tidigare arbetat på bland annat Mannheimer Swartling Advokatbyrå i Stockholm, som specialist på arbetsrätt. På Glimstedt har hon arbetat sedan 2013 och tar nu över efter förra vd:n Anders Ericson.

– Redan när vi fick förmånen att anställa Cecilia Malm för drygt två år sedan såg vi det som en stor förmån för oss. Att hon nu var positiv att ta över chefskapet är vi väldigt glada för, säger Anders Ericson.

Cecilia Malm tar över efter Anders Ericson som innehaft rollen i fyra år och som nu återgår som advokat i det övriga Glimstedt-teamet och kommer företrädelsevis arbeta med brottmål. Cecilia är född och uppvuxen i Falun och flyttade efter gymnasiet till Uppsala och sedan Umeå för att studera.

Hon fick så småningom arbete på Mannheimer Swartling i Stockholm som är en av de mer meriterande arbetsplatserna för en advokat. Hon trivdes väldigt bra, men Cecilia längtade på sikt tillbaka till Falun där hon har sin familj.

– Borta bra men hemma bäst. Det finns så många fördelar med att bo i Falun, inte bara närheten till det mesta. Det är dessutom en intressant stad att jobba i som advokat. Det är Dalarnas regioncentrum med stora möjligheter för den som vill arbeta med juridik. Här finns både domstol och ett rikt näringsliv, säger Cecilia Malm.

Hur ser du på din nya roll?

– Jag tycker att det är väldigt roligt att arbeta med personalfrågor och ser fram emot att få vara med att fortsätta utveckla vår verksamhet. Genom våra duktiga medarbetare har vi stor potential att tillföra ännu mer värde för våra klienter. Tack vare mitt arbete med arbetsrätt har jag även haft fördelen att lära mig mycket av mina klienter om hur man arbetar med personal i den dagliga verksamheten, säger Cecilia Malm.

Avgående vd:n Anders Ericson är övertygad om att byrån nu kommer fortsätta att utvecklas i rätt riktning.

– Min ambition har varit att utveckla byrån i en professionell riktning där advokaterna arbetar som ett team och där klienten kan få all juridisk hjälp under ett och samma tak, vilket är ett tänkande som är vanligt på storstadsbyråer. Cecilia kommer att kunna förvalta och utveckla detta på ett utmärkt sätt. Med tanke på den gedigna erfarenhet som Cecilia har hunnit få på Mannheimer Swartling och med kompetensen inom affärsjuridik så blir hon en mycket god företrädare för vår byrå, säger Anders Ericson.

Fakta Cecilia Malm

Ålder: 34 år.

Bor: I Falun tillsammans med sin man.

Intressen: Resor, litteratur och god mat.

Fakta Glimstedt

Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med totalt 17 kontor i Sverige och i ytterligare tre länder. I Falun har byrån gamla anor. Redan 1937 startade Levanders Advokatbyrå i vilken Advokatfirman Glimstedt Dalarna har sitt ursprung. År 1997 bildade Levanders, tillsammans med flera andra byråer, Advokatfirman Glimstedt. I Dalarna har Glimstedt runt 20 anställda och finns både i Falun och Ludvika.

Kontaktuppgifter:

Cecilia Malm, tillträdande vd, cecilia.malm@glimstedt.se, tel: 0705-35 57 93

Anders Ericson f.d. vd, anders.ericson@glimstedt.se, tel: 0705-94 81 24