Glimstedt har biträtt Sverve Inc. (numera Activate by Bloglovin’) i samband med att bolaget förvärvades av Bloglovin’

Advokatfirman Glimstedt har, genom Helena Olenmark Malmström vid Glimstedts Lundakontor, biträtt Sverve Inc. vid frågor i samband med nyemissioner till följd av att bolaget förvärvades av bloggportaljätten Bloglovin’.

Bloglovin’, med huvudkontor i New York, erbjuder en plattform för att sammanföra läsare och användare av sociala medier med bloggare runt om i världen. Under 2016 har Bloglovin’ förvärvat det amerikanska bolaget Sverve Inc. som är en nyckelleverantör av den teknologiska plattformen för att sammanföra varumärkesinnehavare och s.k. influencers för marknadsföringsinsatser och kampanjer på bloggar, bloggportaler och i andra sociala medier. Sverve, som efter förvärvet har namnändrats till Activate By Bloglovin’ med Rohit Vashisht som ordföranden, erbjuder även möjlighet för dess användare att spåra och följa upp resultatet av marknadsföringsinsatser och kampanjer som har genomförts.

Sverve Inc. har biträtts av advokat Helena Olenmark Malmström vid Glimstedts Lundakontor avseende svensk rätt och av Bruce B. Wood, vid Cummings & Lockwood LLC avseende amerikansk rätt.