Glimstedt partner till Didrikson Skaftö Open

Glimstedt har den 26-29 augusti 2020 agerat guldpartner till Didrikson Skaftö Open på Nordic Golf Tour. Tävlingen, som länge var hotad av rådande pandemi, genomfördes med ett starkt startfält, där världsfemman på amatörrankingen Ingrid Lindblad gick segrande efter särspelshål.

Tävlingen grundades 2018 i syfte att skapa bättre förutsättningar för kvinnliga nordiska golfproffs och högt rankade amatörer att möta kvalificerat motstånd och tävla om högre prispengar på hemmaplan. Damgolfen ligger alltjämt långt efter herrgolfen i tävlingsmöjligheter och prispengar, något som arrangören Reine Patriksson velat verka för att ändra.

Partnerskapet är för oss ett sätt att försöka krympa klyftorna inom idrotten och bereda kvinnor samma förutsättningar som män inom idrotten. Vår bransch brottas med liknande problem och det finns en del av oss att lära ifrån idrottsvärlden. Förhoppningsvis kan vi nästa år fullgöra de planer vi hade redan i år, att tillsammans med några verkliga kvinnliga golflegender stå som värdar för en lägerdag för lovande golftjejer på Skaftö med omnejd i samband med Didrikson Skaftö Open 2021.

Från och med 2021 har tävlingen erhållit högsta tourstatus i Europa, och Glimstedts förhoppning är att fortsätta partnerskapet under de närmaste tre åren.

Mer information om Didrikson Skaftö Open hittar du här